Skip to content

Activiteiten overzicht

Activiteiten

Hieronder vind je een lijst met activiteiten. Vind je het interessant, meld jezelf dan direct aan via de aanmeldknop.

Thuisbasis evenementen

Op 26 september kun je voor een inloop terecht in Thuisbasis de Klaproos.

Heb je zin in een gezellig gesprek of nieuwe kennismaking met vrouwelijke veteranen? En zie je dat zitten onder het genot van koffie, thee en wat lekkers uit de Betuwe? Ken je nog andere vrouwelijke veteranen, maak hen dan attent op deze inloop. Leuk als we elkaar op een ontspannen en vrolijke manier kunnen ontmoeten.

Vanwege de Coronamaatregelen is er maar ruimte voor 6 personen. Daarom is de inloop in twee delen gesplitst en maak je een keuze uit één van deze delen als je je inschrijft:

 • Deel 1 van 1300u tot 1430u
 • Deel 2 van 1430u tot 1600u

Je dient je vooraf op te geven via info@thuisbasisdeklaproos.nl met onderwerp inloop 26 sept en Deel 1 of 2.

14 november staat van 13.00 tot 16.00 uur bij Thuisbasis de Klaproos een High Tea met als thema Vitaliteit op de agenda.

Gedurende een drie uur durende bijeenkomst met een actieve lezing met gezonde hapjes en drankjes, nemen we je mee in wat goed is voor je op het gebied van bewegen, slapen, eten en denken.

Aanmelden kan via info@thuisbasisdeklaproos.nl

Wanneer er minimaal 15 inschrijvingen zijn, gaat de High Vitalitea door. Voor deelname wordt € 10 bijdrage gevraagd. Je wordt geïnformeerd als er voldoende inschrijvingen zijn waarbij je de betaalgegevens, tijden en locatie ontvangt.

De locatie is vanwege de Corona-maatrelen nog niet rond. Mogelijk wordt het Vught of Oirschot.

Bijzonderheden:

 • Je kan parkeren op de oprit aan de Bommelstraat.
 • Er zijn bij de blokhut van de Klaproos geen sanitaire voorzieningen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De blokhut is wel toegankelijke voor rolstoelgebruikers.
 • Hulphonden zijn welkom.
 • Besluit je na opgave alsnog niet te komen, laat dit dan uiterlijk 24 uur van te voren via het bovenstaande emailadres weten.

Symptomen COVID-19
Klachten die veel voorkomen:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keepijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of Koorts
 • Platseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je een of meer van deze klachten?

Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Dan is het afhankelijk van de uitslag (positief of negatief) of je weer naar buiten mag. En of ook je huisgenoten thuis blijven.

Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heet, dan moet iedereen thuisblijven.

Wandeltochten

Op 31 oktober 2020 organiseert Thuisbasis de Klaproos een opnieuw een wandeldag voor vrouwelijke veteranen. Heb je als vrouwelijke veteraan zin om in de Betuwe te wandelen en tegelijkertijd met andere vrouwelijke veteranen bij te kletsen en plezier te hebben? Geef je dan met of zonder vrouwelijke introducee op voor één van de wandelingen.

Benieuwd of een wandeldag iets voor jou is? Via de laatste blog blikken we terug op deze vrolijke en gezellig dag. Dank voor al jullie enthousiasme!

Klik hier om het blog te lezen.

Vanwege Corona is er een maximum van 6 personen dat tegelijk aanwezig mag zijn. Dit houdt in dat na inschrijving een planning wordt gemaakt zodat niet iedereen tegelijk bij de blokhut is.

Je hebt de keuze uit de volgende routes:

 1. Kort en krachtig: Een kort rondje met bos, Kasteel Ophemert en uitzicht op de Waal (5 km). (geen horeca of toilet onderweg). Vertrek bij de Klaproos om 12.30 u
 2. Hollandser kan het niet: Een rondje Betuwe met boomgaarden en de molen met ruig terrein en ongebaande paden (9 km). (geen horeca of toilet onderweg). Vertrek bij de Klaproos om 11.30 u
 3. Water en fruit: Een route langs de fruitbomen en door het knusse dorpje Varik (12 km). (Horeca en toilet: Het Veerhuis in Varik). Vertrek bij de Klaproos om 11.30 u
 4. Molen, Fruit en Water: Een route zonder horeca met uitzichten, uitzichten en uitzichten (14 km). Vertrek bij de Klaproos om 11.00u
 5. Ik ga Verder: Een route zonder horeca die langs de Molen, Passewaaij en Zennewijnen (18 km). Vertrek bij de Klaproos om 10.00u.
 6. Als je nog meer km wil maken dan kun je de 32 km route van de fietsdag wandelen of een eigen route plannen met het knooppuntennetwerk.

Routes door de uiterwaarden zijn afhankelijk van het weer wel of niet toegankelijk.

Voor het deelnemen wordt € 5,- per persoon gevraagd. Je inschrijving is afgerond na inschrijving via de website en na betaling op

NL 08 RABO 015 36 67 990
t.a.v JJP van Griensven
onder vermelding van Wandeldag

Daarvoor krijg je (toegang tot) een gespecificeerde wandelroute, koffie, thee, water met een smaakje bij vertrek en terugkeer, een appel, water voor in je drinkfles en een snack voor onderweg. En bij terugkeer in de blokhut een kop soep of kom salade (afhankelijk van het weer), een voetenbadje met een bruistablet voor degene die dat wil en relaxen bij de koi-vijver of het knapperend houtvuur. De nazit geeft je de mogelijkheid om met anderen van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

Bijzonderheden:

 • Er zijn bij de blokhut van de Klaproos geen sanitaire voorzieningen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De blokhut is wel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ben je rolstoelgebruiker en wil je weten welke route rolstoeltoegankelijk/vriendelijk is, neem dan contact op via het emailadres.
 • Neem je een hulphond mee, laat dat dan van te voren weten zodat duidelijk is of de route geschikt is voor honden.
 • Neem een opgeladen smartphone mee voor de digitale route, een handdoek voor na het voetenbadje, afhankelijk van het weer regenkleding of zonnebrandcrème.
 • Zorg dat je op het verkeer let en dat je opvalt op de openbare weg zodat medeweggebruikers je tijdig zien.
 • Neem je eigen lunch mee of lunch bij een horeca gelegenheid (indien op de route beschikbaar).
 • Wanneer de weersvoorspelling code oranje of rood geeft, wordt de wandeldag geannuleerd. Bij annulering word je de avond vooraf geïnformeerd en daarna wordt een nieuwe datum gepland. Wil of kan je de nieuwe datum niet deelnemen, stuur dan een mail naar info@thuisbasisdeklaproos.nl met je verzoek voor terugbetaling van het deelname bedrag.
 • Zelf annuleren: wanneer je na inschrijving niet kan deelnemen, kun je tot 24 uur voorafgaand aan de Wandeldag annuleren en je deelname bedrag terugvragen via mail info@thuisbasisdeklaproos.nl .

Vanwege Corona-maatregelen is het verzoek om onderstaande check te doen voordat je naar Ophemert komt.

Symptomen COVID-19
Klachten die veel voorkomen:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keepijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of Koorts
 • Platseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je een of meer van deze klachten?

Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Dan is het afhankelijk van de uitslag (positief of negatief) of je weer naar buiten mag. En of ook je huisgenoten thuis blijven.

Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heet, dan moet iedereen thuisblijven.

Fietstochten

Op zaterdag 17 oktober 2020 organiseert Thuisbasis de Klaproos een fietsdag voor vrouwelijke veteranen.

Heb je als vrouwelijke veteraan zin om in de Betuwe en/of het Land van Maas en Waal te fietsen en tegelijkertijd kennis te maken of te kletsen met andere vrouwelijke veteranen, schrijf je dan in? Je kan een vrouwelijke introducee meenemen. Voor elk niveau is er een passende route.

Vanwege Corona is er een maximum van 6 personen dat tegelijk aanwezig mag zijn. Dit houdt in dat na inschrijving een planning wordt gemaakt zodat niet iedereen tegelijk bij de blokhut is.

Je hebt de keuze uit de volgende routes:

 1. Kort en interessant: Rondje de Steendert, Passewaaij en Zennewijnen (geen horeca) (18 km). Vertrek bij de Klaproos om 11.30u.
 2. Molen, dijk en boomgaarden: Rondje boomgaarden en dijken, De Steendert, Est, Neerijnen, Opijnen, Heesselt, Varik, Ophemert (32 km). Vertrek bij de Klaproos om 11.00u.
 3. Weerszijden van de Waal: Aan twee kanten van de Waal fietsen via Waardenburg en Tiel. (50 km). Vertrek bij de Klaproos om 10.30u.
 4. Kastelenroute rondom Ophemert: Afwisseling van dijken van de Waal en de Linge met de boomgaarden. (54 km). (mondkapje verplicht bij oversteek Waal met pontje Wamel-Tiel; check vooraf de beschikbaarheid van het pontje) Vertrek bij de Klaproos om 10.00u.
 5. Eigen gekozen route via fietsknooppuntennetwerk. Vertrek bij de Klaproos om 10.00u.

Bijna alle routes komen langs een of meerdere horeca gelegenheden waar je wat kunt drinken, eten en een toilet aanwezig is (check de website van de betreffende gelegenheid voor openingstijden vanwege Corona).

Voor het deelnemen wordt € 5,- per persoon gevraagd. Je inschrijving is afgerond na inschrijving via de website (klik hiervoor op de groene button hieronder) en betaling op:

NL 08 RABO 015 36 67 990
t.a.v JJP van Griensven
onder vermelding van Fietsdag

Daarvoor krijg je (toegang tot) een gespecificeerde fietsroute, koffie, thee, water met een smaakje bij vertrek en terugkeer, een appel, water voor in je drinkfles(sen) en een snack. En bij terugkeer in de blokhut een kop soep of kom salade (afhankelijk van het weer) en relaxen bij de koi-vijver of het knapperend houtvuur. En je mag alleen of met anderen de route fietsen.

Bijzonderheden:

 • Er zijn bij de blokhut van de Klaproos geen sanitaire voorzieningen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De blokhut is wel toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 • Wil je deelnemen als rolstoelfietser en wil je weten of de routes geschikt zijn, neem dan contact op via het emailadres.
 • Neem een opgeladen smartphone mee voor de digitale route, neem je eigen fiets mee, afhankelijk van het weer passende kleding. Een fietspomp is bij de Klaproos beschikbaar.
 • Neem je eigen lunch mee of lunch bij een horeca gelegenheid (indien op de route beschikbaar).
 • Zorg dat je op het verkeer let en opvalt op de openbare weg zodat medeweggebruikers je tijdig zien.
 • Wanneer de weersvoorspelling code oranje of rood geeft, wordt de fietsdag geannuleerd. Bij annulering word je de avond vooraf geïnformeerd en daarna wordt een nieuwe datum gepland. Wil of kan je de nieuwe datum niet deelnemen, stuur dan een mail naar info@thuisbasisdeklaproos.nl met je verzoek voor terugbetaling van het deelname bedrag.
 • Zelf annuleren: wanneer je na inschrijving niet kan deelnemen, kun je tot 24 uur voorafgaand aan de Fietsdag annuleren en je deelname bedrag terugvragen via mail info@thuisbasisdeklaproos.nl .

Vanwege Corona-maatregelen is het verzoek om onderstaande check te doen voordat je naar Ophemert komt.

Symptomen COVID-19
Klachten die veel voorkomen:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keepijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of Koorts
 • Platseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je een of meer van deze klachten?

Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Dan is het afhankelijk van de uitslag (positief of negatief) of je weer naar buiten mag. En of ook je huisgenoten thuis blijven.

Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heet, dan moet iedereen thuisblijven.