Blog 16 Voorjaar 2023 en de workshop KEI gezellig op 22 april

De eerste vier maanden van dit jaar zitten er op. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik ben nog aan het wachten op de lente met lenteweer. De tuin is minder ver met blad en bloemen dan vorig jaar en het gebrek aan zonnige dagen werkt niet mee aan een opgewekt humeur merk ik. Even een lekkere wandeling maken met de warmte van de zon op mijn gezicht zou erg welkom zijn. De vogels in onze tuin hebben ook last van het koude weer. Ondanks hun enthousiaste gezang in de vroege morgen, is het nog rustig bij het nestenbouwen. Er zijn wel genoeg paartjes druk in de weer om te zorgen dat die nesten gevuld gaan raken, paartjes houtduiven, Turkse Tortels, mezen en merels. Zelfs het winterkoninkje en het roodborstje doen hun best.

Maar goed, genoeg over de lente die nog in de wacht staat. 22 april hebben we in de blokhut in Ophemert met een gezellige groep vrouwelijke veteranen onder leiding van Ans Happy Stones geschilderd. Na de ontvangst met koffie, thee en gebak hebben we gezocht naar leuke voorbeelden om op onze eigen keien te gaan schilderen. Keien genoeg om uit te kiezen: platte, witte, grijze, met veel of weinig reliëf. En Ans had een enorme voorraad Acrylverf meegenomen zodat we kleurrijk aan de slag konden. Alle voorbeelden op intranet maakten het niet zo eenvoudig om een keuze te maken. Haar aanwijzingen hielpen om niet met een te moeilijk voorbeeld te starten.

De ochtend waren we nog vergezeld van de zon. Eerst op de kei een schets maken van je tekening of een basis kleur aanbrengen die daarna moest drogen. Bordje voorzien van allerlei kleuren verf, kwasten, cocktailprikkers en wattenstaafjes gereed en schilderen maar. Wat een leuke workshop. En na de eerste kei volgden er bij de deelneemsters meer. In de middag genoten we van een lekkere lunch en daarna stortten we ons weer op de nieuwe motieven en figuren. Zo na een paar uur kregen we met concentratie en handigheid er nog meer plezier in. We lachten, bewonderden elkaars resultaten en bespraken wat we nog meer voor leuke stenen konden maken. Om drie uur was de workshop voorbij en iedereen ging met een aardige voorraad ‘kunst’ weer naar huis.

Deze workshop is voor herhaling vatbaar en als jij in jouw regio een groepje van max min 6 en 12 vrouwelijke veteranen weet die aan deze workshop willen deelnemen, laat het dan weten. Er zijn verspreid door Nederland genoeg V.O.C.’s waar we terecht kunnen en dan plannen we een datum.

 

Ik vraag nog even aandacht voor de workshop Mixed Media van 3 juni aanstaande die in Huis ter Heide wordt gehouden en waar Jolande van Oosterhout ons meeneemt in de kunst van het maken van mooie labels en kaarten. Inschrijvingen zijn er nog niet binnen dus er is nog plaats voor 12 dames. Zien we je daar?

Warme veteranengroet (al is het omdat de verwarming aanstaat),

Jacqueline

     

Recommended Posts