Blog 13 Reserveer in je agenda: 29 oktober 2022 Dag voor vrouwelijke veteranen

Sinds april van dit jaar ben ik druk geweest met het vinden van vrouwelijke veteranen of vrouwen die een workshop en lezing willen en kunnen geven op deze speciale dag. Daarnaast heb ik fondsen aangeschreven of ze financieel wilden bijdragen aan deze dag. En wat fijn dat zowel Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteiten (OVA) als Stichting Hulp voor Helden (HVH) een bijdragen leveren op financieel gebied voor deze dag. Naast de faciliteiten, financiële bijdragen en het budget van het NLVi kan deze dag doorgaan.

En hoe mooi het netwerk binnen de veteranengemeenschap en de sociale media werken, er zijn hele verrassende, inspirerende, creatieve en uitnodigende reacties gekomen om een lezing of workshop te geven. Dat resulteert in drie maar mogelijk vier lezingen allemaal gegeven door vrouwelijke veteranen die je meenemen in het belang van vrouwen tijdens militaire missies, in hun ervaringen als mens-vrouw-militair-veteraan in het militaire en burger leven, missie vriendschappen voor het leven en carrière na je militaire leven.

Wat een verrassende onderwerpen die in de workshops aan bod komen. En weet dat bijna alle workshops door vrouwelijke veteranen gegeven worden, maar zeker allemaal door vrouwen. De dag wordt ook nog vastgelegd door een vrouwelijke fotograaf.

Altijd al eens jezelf op een professionele manier willen pitchen en meteen een goede indruk achterlaten.

Of met mixed media aan de slag om een mooie collage te maken; haal je creativiteit weer eens uit de kast.

Nog nooit aan yoga gedaan of een ervaren yogi, zorg dan dat je in makkelijke kleding in de sportzaal een les volgt en ervaar wat yoga doet in het leggen van verbinding tussen lichaam, geest en adem. En je hoeft niet lenig of sportief te zijn.

Of wat denk je van de workshop Bewegen zonder te presteren; ga jij deze vijf kwartier buiten in de bossen rondom het NLVi je onderdompelen in oefeningen om van je hoofd in je lijf te komen.

Of ga je in een van de twee workshops over fotografie met je mobiele telefoon aan de slag. Je hebt de keuze uit macro fotografie door eens dichterbij een object te komen óf een item uit je uitzendingen prefect in beeld brengen en daarmee een verhaal vertellen.

Laat je verrassen in de workshop waar door een vinoloog uitleg wordt gegeven over je je karakter en je voorkeur voor bepaalde wijnen, en dan natuurlijk ook zelf aan de slag, proost.

Vanuit je persoonlijkheid leiderschap eigenaarschap nemen in wat je wil, doet en wenst.

Ga mee naar buiten en ga daar aan de slag met je weerbaarheid en veerkracht of sluit aan bij de mindful wandeling.

En laat de theesommelier je bijpraten over thee zodat je je eigen theemelange kan maken.

Ben jij meer iemand dit vertelt of schrijft, dan is de workshops Vertel je verhaal! echt iets voor jou. En dat onder leiding van specialisten op het gebied van communicatie.

Wat heerlijk om te kunnen schrijven en zeggen: ”Hij gaat er komen, de Dag voor vrouwelijke veteranen”. Voor het eerst in de Nederlandse veteranengeschiedenis vindt er een dag speciaal en alleen van, voor, met en door vrouwelijke veteranen plaats. We gaan een hele dag het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn bemensen met vrouwelijke veteranen om (hernieuwd) kennis te maken, elkaar te inspireren met mooie lezingen, om een kijkje te nemen in elkaars hobby’s, kennis, kwaliteiten, vaardigheden of passies. En vooral om in alle veiligheid, vertrouwen, herkenning en erkenning te vinden bij elkaar, verhalen en ervaringen te delen en om wie weet wat voor moois er nog meer uit deze dag voortkomt.

Een dag die start om 0930 met een inloop, die na een ochtend met lezingen verder gaat met een gezamenlijke broodjes lunch. De middag vullen we met de workshoprondes en sluiten we af met een spetterende gezamenlijke workshop met alle deelneemsters tegelijk. Na het bedanken van alle dames die deze dag mogelijk hebben gemaakt, gaan we genieten van een Indisch buffet. Daarna voor de dames die er nog geen genoeg van krijgen hebben we nog een nazit om terug te kijken op deze dag, na te genieten, contacten verder te leggen of ideeën voor de toekomst of een vervolg op deze eerste dag te bespreken.

Wat we nog missen is jullie. De aanmeldpagina is nagenoeg gereed en die kan je vanaf 30 augustus vinden op https://www.nlveteraneninstituut.nl/agenda/dag-voor-vrouwelijke-veteranen/ 

Van belang is dat je je zo snel mogelijk inschrijft want we hebben plek voor 200 deelneemsters op 29 oktober. De aanmeldpagina staat open tot 10 oktober of totdat we 200 aanmeldingen hebben. Dat is het maximum aantal deelneemsters. Is het maximum bereikt dan moeten we je helaas laten weten dat er geen plek meer is. En voor de workshops geldt vol=vol. Maak dus een keuze voor de workshop(s) die je het meeste aanspreken.

Heb je verder vragen dan kan je contact opnemen met Thuisbasis de Klaproos via het mailadres info@thuisbasisdeklaproos.nl

In oktober laten we je weten voor welke workshops je bent ingeschreven en krijg je nog een laatste informatiemail.

Warme groet en ik hoop jullie te zien en spreken op 29 oktober in Doorn,

Jacqueline

p.s. Mail of bel gerust als je wil overleggen, ideeen wil delen of wil sparren.

Recommended Posts