Blog 10 Een nieuwe zomer en nieuwe mogelijkheden

Ik weet niet hoe jullie het ervaren: zonder mondkapje binnenruimtes betreden, met een beetje schroom of jippiegevoel naar kantoor of werkplek, tijdens het sporten door kunnen lopen zonder eerste je lichaamstemperatuur te laten meten, eten in een restaurant en niet meer op het terras of op je hotelkamer en wat meer mensen weer live kunnen zien en spreken.  Als je me dit 2 jaar geleden had gevraagd, dan had ik waarschijnlijk gezegd dat het meteen weer gewoon zou voelen en ik het ook als zelfsprekend zou ervaren. Maar nu na anderhalf jaar coronamaatregelen, merk ik toch dat het wat ongemakkelijk voelt om weer samen te komen met meer dan 2 mensen, elkaar echt in de ogen te kunnen kijken, een kledingwinkel binnen te gaan om een zomerbroek te kopen en gezellig binnen zitten in een restaurant vraagt van mij in ieder geval wat minder krampachtig opletten omdat ik er anders gewoon niet van kan genieten. Het is en blijft een rare tijd. Nog geen ruimte in de pandemie om elkaar om de nek te vliegen, een arm om de schouder van de verdrietige mens te leggen en een zoen te geven als je je naasten en geliefde vrienden en familie weer ziet.

En nu volop hopen dat we met voldoende gevaccineerde mensen kunnen voorkomen dat de ziekenhuizen weer gaan vollopen als er toch weer meer besmettingen komen na het steeds verder versoepelen van alle coronamaatregelen. We gaan weer reizen, mogen vaak weer een aantal dagen naar onze werkplek,  feesten weer en vieren de zomer.

Helaas maar 4 aanmeldingen voor de High Tea van 3 juli. Bijna 6000 vrouwelijke veteranen en nauwelijks animo. Ik snap het niet helemaal; het onderzoek van het Vi vermeldde toch dat er behoefte was aan activiteiten en bijeenkomsten alleen en specifiek voor vrouwelijke veteranen. Ik houd vol en de planning gaat weer van start. We gaan weer activiteiten voor vrouwelijke veteranen inplannen. Daar krijg ik energie van.

Het afreizen naar Ophemert kan een te grote tijdsinvestering zijn of teveel reiskilometers betekenen. Vraag aan jullie dus of je bij een VOC of Echo Homes bij jou in de buurt een activiteit zou willen en of daar in jouw regio voldoende animo voor is (min 10 deelneemsters). Kun je een groep van 10 dames samenbrengen, laat het me dan weten, dan plannen we in jouw regio een high tea/tapasmiddag en naar wens met een lezing of aanvullende activiteit zoals wandelen of fietsen.

Om in ieder geval in Ophemert al een activiteit te plannen is er op zaterdag 2 oktober het Oogstfeest bij Thuisbasis de Klaproos (tuin en blokhut). Die dag kun je een wandeltocht of fietstocht maken en nadien genieten van een high tea. Wil je niet wandelen of fietsen dan kan je ook alleen voor de high tea inschrijven.

Op zondag 14 november  “Jouw passie …” een themabijeenkomst (van 1200-1700u) in de blokhut van Thuisbasis de Klaproos waarbij onder het genot van Spaanse tapas in een gezellige sfeer gesproken en gedeeld kan worden wat jouw passie is als mens, als vrouw, als veteraan. En wat biedt jouw passie je? Wat levert het voor energie, plezier, geluksgevoel, erkenning en waardering op? Wat zou je anderen meegeven als het gaat om je passie tot bloei te laten komen? Lekker laagdrempelig, positief en inspirerend.

Op zaterdag 11 december een winterinloop met tapas van 1200-1700u voor vrouwelijke veteranen uit de gemeenten West Betuwe en Tiel. Zij ontvangen ook een winterpakket tijdens de inloop. Voor de mannelijke veteranen in de gemeenten is het pakket af te halen op vrijdag 10 dec tussen 1800-2000u.

 

Inschrijven voor de activiteiten van 2 okt, 14 nov en 11 dec kan via de activiteitenpagina of door een mail te sturen aan info@thuisbasisdeklaproos.nl . Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de high tea en Spaanse tapas op 2 okt en 14 nov. 

Wil je met een groepje vrouwelijke veteranen van onze blokhut gebruik maken dan kun je daarvoor contact opnemen. Het is een fijne en inspirerende plek om te vergaderen of om een thema uit te werken. Er is een keukentje, zitplaatsen tot 20 personen, een smartboard en grote tv en vanzelfsprekend internet. Bij mooi weer is er ook ruime zitgelegenheid (met tent) in de tuin.

Ben je in het weekend in de buurt en wil je eens komen kijken of een tussenstop inlassen, laat het me dan even weten; de koffie en thee staat klaar.

Heb jij ook inspirerende ideeën of wil je eens sparren over mogelijkheden, mail me dan op info@thuisbasisdeklaproos.nl .

Zomerse groet en tot ziens in de blokhut van Thuisbasis de Klaproos,

Jacqueline

Recommended Posts