Blog 9 Vier seizoenen in één maand

Het is alweer april. De winter zit erop en we zitten alweer volop in de lente. Vorig jaar was het in deze periode fijn voorjaarsweer. We konden met alle coronabeperkingen genieten van de zon. Nu valt het op dat we in vier weken tijd alle seizoenen voorbij hebben zien komen. Zomers warm weer, waarbij de eerste korte broeken en pantyloze benen alweer in het openbaar zijn verschenen. Maar ook de sneeuwbuien en flinke vorst hebben ons land aangedaan. En ja stormen heeft het ook in ons land gedaan, een flinke herfststorm zouden we in het najaar zeggen. Gelukkig zitten de bomen nog niet vol in blad, want dat had veel meer omgevallen bomen opgeleverd. En wat mij vooral blij maakt, is dat er weer blad aan de bomen en struiken komen en dat de bloesem aan de fruitbomen hier in de Betuwe ook weer in de bloei komt.

Dit jaar ook weer geen Rode Kruis Bloesemtocht die door de mooie Betuwe gaat, geen vrijheden om naar de horeca te gaan om wat te eten, om te sporten in de sportscholen of bij de sportverenigingen en geen muziekrepetities of concerten. We hadden een jaar geleden echt niet gedacht dat we in het voorjaar 2021 nog met beperkingen door het coronavirus zouden zitten. Mijn pessimistische voorspelling dat we wellicht pas in de zomer 2021 meer vrijheden zouden krijgen en waar men vol ongeloof op reageerde, is helaas een voorspelling waar we nu rekening mee houden. De testen en de vaccinaties leveren nog niet voldoende bescherming op om vrijheden terug te kunnen geven. Nog teveel zieken door het virus en nog steeds veel druk op de ziekenhuizen.

Dus nog steeds een lege agenda voor de activiteiten van Thuisbasis de Klaproos en de vrouwelijke veteranen. We houden goede moed dat in de zomer meer mogelijk is voor iedereen en dat ook in “veteranenland” ruimte komt voor activiteiten. Wat we in ons hoofd hebben, laten we gewoon nog even in potlood staan en als we los kunnen, pakken we het op.

Waar we wel op terug kunnen kijken is een mooie paasbrodenactie op 3 april. Met behulp van contact met de twee gemeenten hebben we de actie via de lokale media onder de aandacht van de veteranen kunnen brengen. Niet specifiek voor vrouwelijke veteranen maar voor alle veteranen in de gemeenten West Betuwe en Tiel. De actie maakte het mogelijk om na inschrijving een paasbrood op te halen bij de Klaproos. Alles corona-proof en zonder helaas gezellige gesprekken of een gezamenlijke kop koffie. Maar wel met kennismaking met elkaar als veteranen onder elkaar en uitleg over mogelijkheden van Thuisbasis de Klaproos. Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door de NLVD, de stichting OVA, het VST, Ingrid DvdS en de gemeenten.

We hopen dat jullie net zoals als wij uitkijken naar een voorjaar en zomer met meer mogelijkheden. Waarbij we elkaar weer een hand kunnen geven ter begroeting, een knuffel kunnen geven om warm contact te kunnen maken en een arm om een schouder te kunnen leggen om elkaar tot steun te zijn.

Blijf gezond en houd vol!

Warme groet en tot ziens in de blokhut van Thuisbasis de Klaproos,

Jacqueline

Recommended Posts