Blog 5 Activiteiten gepland en nu ook inschrijvingen?

De agenda van Thuisbasis de Klaproos is voor de tweede helft van het jaar gevuld. Heb jij de activiteiten al gezien?

Op 26 september is er in de middag een inloop, op 14 oktober is fietsdag gepland en op 31 oktober staat er opnieuw een wandeldag op de agenda. Daarnaast is er in de planning opgenomen een High Vitalitea op 14 november waarbij we een lezing over vitaliteit combineren met een High Tea. De inventarisatie van het aantal deelneemster loopt. Je kan je opgeven via de email info@thuisbasisdeklaproos.nl omdat een minimum aantal van 15 deelneemster benodigd is.

De activiteiten staan al een aantal weken op de website thuisbasisdeklaproos.nl, op facebook en op de agenda van het Veteraneninstituut. Hoewel ik in de sociale media regelmatig hoor dat veteranen op zoek zijn naar activiteiten waar ze gelijkgestemden, kameraden en maatjes willen treffen, heb ik nog geen enkele inschrijving voor deze vier activiteiten ontvangen.  Als ik dat op zijn “Cruijffiaans” bekijk, is het voordeel van het ontbreken van inschrijvingen dat ik dus vier extra vrije dagen heb dit najaar. Maar als je diep in mijn hart kijkt, dan vraag ik me af waar de vrouwelijke veteranen zijn die in het onderzoek van het Veteraneninstituut uit 2017 hebben gemeld dat zij een vorm van lotgenotencontact nodig hadden. 

Ik kan me voorstellen dat de Corona-maatregelen die maken dat er niet meer dan 6 personen tegelijk in de Blokhut, tuin of thuis ontvangen mogen worden, niet echt uitnodigend zijn voor potentiele deelneemsters. 

Wie weet bereiken mijn berichten over activiteiten die ik doorzet naar andere veteraneninitiatieven, en communiceer op facebook, op de website en op de agenda van het Veteraneninstituut, de doelgroep van de vrouwelijke veteranen wel niet. Helaas kan ik niet terugvallen op contactgegevens van de bijna 6000 vrouwelijke veteranen in Nederland die het Veteraneninstituut heeft, omdat dit vanuit de AVG niet toegestaan is. 

Of misschien sluit het aanbod niet aan bij de behoeften van de vrouwelijke veteranen. Als dat laatste bij jou speelt, wil je me dan laten weten voor welke activiteiten jij wel warm loopt en die jij leuk vindt om naar toe te gaan en daarbij andere vrouwelijke veteranen te treffen. 

Ik kan overigens overal in Nederland activiteiten organiseren als er maar voldoende deelname is. Als jij dus een groep vrouwelijke veteranen kan samenbrengen en je wilt bijvoorbeeld een fietstocht of themabijeenkomst, een lezing over een bepaald onderwerp of gewoon laagdrempelig samenkomen, mail me dan. Eén ding is duidelijk: activiteiten en bijeenkomsten voor vrouwelijke veteranen organiseren gaat niet lukken als er geen vrouwelijke veteranen aan deelnemen.

Dus klim in de pen en mail me wat het voor jouw waard maakt om naar de blokhut in Ophemert te komen, of waar jij je vrije tijd aan wil besteden op een willekeurige locatie in Nederland. 

En als je je nog niet hebt opgegeven voor één of meerdere van de bovenstaande activiteiten, doe dat dan alsnog :-).

Warme groet en tot ziens in de blokhut van Thuisbasis de Klaproos,

Jacqueline

Recommended Posts