Blog 4 Plannen of niet?

Op dinsdag 18 augustus een nieuwe Corona-persconferentie van Premier Rutte en Minister De Jonge. Geen goed nieuws. Hun verscherping van maatregelen om het toenemende aantal Corona-besmettingen in te dammen biedt weinig perspectief voor activiteiten voor Thuisbasis de Klaproos in het najaar 2020.

Misschien heb je al wat foto’s bekeken en heb je kunnen zien dat de blokhut van de Klaproos met de 5x7m afmetingen weinig ruimte biedt voor bijeenkomsten met groepen.  Een viertal dames is te faciliteren aan tafel. Als de tafels eruit gaan, kunnen we 6 personen kwijt. Mhh, je snapt wel dat dit geen ideale situaties zijn om themabijeenkomsten te organiseren, laat staan de officiële opening van Thuisbasis de Klaproos.

En de tuin dan? Die biedt wel genoeg ruimte en dan is natuurlijk het weer de onzekere factor. Al zou dat voor vrouwelijke veteranen niet een onoverkomelijk probleem moeten zijn. Die hebben wel voor hetere, koudere of nattere vuren gestaan. Gezelligheid krijgt in het samenzijn een totaal andere betekenis. Ik zie dan toch een beeld van in regenkleding gehulde groep met uitgelopen mascara, hier en daar een paraplu. Of juist wat blauwe lippen van de kou en opeens opspringende dames die even moeten bewegen om warm te blijven en niet te verstijven. Is dat voor jou ook zo’n herkenbaar beeld? Word je daar enthousiast van en voel je je dan gemotiveerd om naar een bijeenkomst te komen?

En met alle beperkingen komen er toch weer activiteiten voor het najaar. Voor alle activiteiten geldt dat je je als vrouwelijke veteraan kunt inschrijven. Sommige activiteiten bieden de mogelijkheid om een vrouw als introducee mee te nemen (die hoeft geen veteraan te zijn). Doel van de activiteiten is  natuurlijk om met elkaar te genieten van het samenzijn en de mooie Betuwe te ontdekken. Én om met elkaar bij te kletsen. De activiteit komt op de website te staan zodat je kan inschrijven. Heb jij leuke ideeën om met elkaar te doen, mail dan naar info@thuisbasisdeklaproos.nl .

De fietsdag komt op herhaling in de agenda. Hoewel die op 15 aug niet door is gegaan door het ontbreken van inschrijvingen, komt hij opnieuw op de planning op zaterdag 17 okt. Routes van 18km tot aan 52 km, of een eigen gekozen route vanaf de blokhut. Voor gewone stadsfietsen en voor racefietsers. Er wordt gezorgd voor de innerlijke mens met wat te drinken, fruit en soep/salade, snacks en knabbeltjes voor een kleine bijdrage van €5 p.p.

Opnieuw komt er een wandeldag. De wandeldag van 25 juli was een succes en er is meer animo voor deelname. Ben je er dan ook (weer) bij op zaterdag 31 oktober? Wil je even wandelen dan kies je een route van 5 of 9 km. Ben je een ervaren wandelaar die er met de anderen even een paar uur tussenuit wil dan kun je kiezen uit 11, 14 of 18 km. En als die hard wandelaar kun je kiezen voor de 32km. Er wordt op deze dag ook gezorgd voor de innerlijke mens met wat te drinken, fruit en soep/salade, snacks, knabbeltjes en voetenbadje voor een kleine bijdrage van €5 p.p.

Er komen twee inloopdagen (26 sept en 28 nov) waarbij er gewoon gezellig bijgepraat kan worden en ideeën uitgebroed kunnen worden. En staat er een High-Vitalitea (combinatie van High-tea met vitaliteitslezing) op de agenda op 14 november. Voor alle activiteiten geldt dat het afhankelijk is van de Corona-maatregelen, dat inschrijven verplicht is en dat dat je vooraf een vragenlijst moet doorlopen vanwege Corona.

Zo zijn er nog een aantal activiteiten om naar uit te kijken gedurende het restant van dit jaar dat zo anders is dan voorgaande jaren.

Warme groet en tot ziens in de blokhut van Thuisbasis de Klaproos,

Jacqueline

Recommended Posts