Blog 2 Op weg naar de Wandel- en Fietsdag

Na mijn eerste blog ben ik aan de slag gegaan met het uitpluizen van routes voor de wandeldag en de fietsdag. Via de website van route.nl kun je daarvoor heel eenvoudig zelf routes maken tijdens de kosteloze proefperiode van een week. En als je dan toch een regelmatige gebruiker bent van deze routebouwer dan kan je een abonnement nemen.

Met een paar door anderen gemaakte routes als start ben ik nieuwe routes gaan maken voor de wandeldag. Van korte routes die je in iets meer dan een uur kan lopen naar een flinke route voor de 4Daagse wandelaars die anders in juli de vier dagen rond Nijmegen hadden gelopen. Mocht 18 km nog niet genoeg voor je zijn, dan is er een 32km lange fietsroute die je ook kan wandelen.
En voor de fietsers onder jullie heb ik gedacht aan een rondje om de Klaproos voor de fietsers zonder getraind zitvlak tot aan routes voor de kilometervreters die allang geen zadelpijn meer krijgen. Mocht er dan nog geen route bijzitten die lang genoeg is voor jou als diehard fietser dan kan je zelf met het knooppuntensysteem een nog langere route inplannen.

Met in mijn achterhoofd de schoonheid van de regio rondom Ophemert heb ik variatie gezocht in de uiterwaarden, de boomgaarden, de knusse dorpjes en de weidse uitzichten. Ik heb per dag een vijftal routes kunnen maken die ik helaas 3 dagen later weer kon vergeten. Nieuws in de krant dat de voetveren over de Waal dit jaar niet meer gaan varen omdat ze de Corona-regels niet goed kunnen toepassen. Tja, dan maar weer terug naar de tekentafel en routes maken zonder dat we met de voetveren de Waal moeten oversteken. Met inmiddels wat meer handigheid op route.nl heb ik een mooi setje routes kunnen maken. Mochten de voetveren weer gaan varen, dan trek ik de initieel gemaakte routes wel weer uit de kast. Of ik bewaar deze routes voor een ander moment in dit of volgend jaar.

En dan is het dus tijd om een informatiesheet te maken dat op de website op de activiteitenpagina geplaatst kan worden. Ik wil dat de wandel- en fietsdag meer is dan alleen “op pad” gaan. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten voor het hapje en drankje te dekken. Je mag een wandel- of fietsmaatje meenemen. Wil je samen met andere vrouwelijke veteranen lopen of fietsen, zorg dan dat je op tijd bent voor het vertrekmoment en sluit bij elkaar aan. Dat geeftt je de gelegenheid elkaar te leren kennen en bij te kletsen. Bij ontvangst en terugkeer bij de blokhut is er wat te drinken. Om het geheel aan te kleden, krijg je wat lekkers mee voor onderweg. Na de routes wilde ik ook nog wat verwennerij organiseren. Daarom gaat de vuurschaal aan, kan Spotify je favoriete veteranensong spelen, neem je plaats op een bankje bij de Koi-vijver, kan je na het wandelen van een bruisend voetenbadje genieten en voor de inwendige mens is er soep of salade (afhankelijk van het weer). Krijg jij ook al beelden bij deze dagen? Ik zie het zo wel gezellig worden: napraten over deze dag of over andere dingen die ons bezighouden, ideeën uitwisselen voor vervolgactiviteiten. Ik hoor gelach en zie dat er foto’s gemaakt worden.

Herken je dat, dat wanneer je ideeën uitwerkt je energieniveau enorm toeneemt, je steeds meer ideeën krijgt en je enthousiaster en enthousiaster wordt. Zo voel ik me ook. Ondanks alle Corona beperkingen zou het een fantastische twee dagen kunnen gaan worden als jij je inschrijft en er als vrouwelijk veteraan bij bent. Wil je een wandelmaatje meenemen of heb je meer enthousiastelingen laat het dan weten via het emailadres En ik verwacht dat er dan ook weer nieuwe ideeën oppoppen voor activiteiten en themabijeenkomsten. 

Ik wens jullie veel gezondheid, veerkracht en succes toe. Tot ziens op 25 juli en/of 15 augustus?

Warme groet,

Jacqueline

P.s. We hebben wel een deelname maximum van 20 personen. Dus vol is vol.

Recommended Posts